De Michelin Power RS, die bestemd is voor gebruik op de openbare weg, wordt geïntroduceerd tijdens de Australian Motorcycle Grand Prix. Daarmee wordt het belang van deze nieuwe sportieve motorband benadrukt. De band levert uitzonderlijke prestaties en is vanaf 1 januari 2017 beschikbaar.

Hij heeft grip op droog wegdek, manoeuvreerbaarheid, stabiliteit en ongekende handling prestaties. Dat maakt deze nieuwe Michelin Power RS binnen zijn segment (sportieve banden voor gebruik op de openbare weg) tot benchmark voor de meest veeleisende sportieve motorrijders.

Om zoveel prestaties in één band te kunnen combineren, heeft Michelin gebruik gemaakt van al haar expertise, de in de competitie verworven kennis en de diversiteit aan innovatiebronnen. Nieuwe rubber compounds (waarvan er een aantal voortkomen uit de competitie) en een nieuw karkas zorgen voor een ongeëvenaarde feeling en een hoge mate van grip op droog wegdek. De achterband heeft een gepatenteerd, innovatief nieuw karkas waarbij de Michelin ACT+ technologie is toegepast. Die garandeert, zowel in bochten als op rechte stukken, een feilloze stabiliteit.

De band komt beschikbaar in 13 verschillende afmetingen (4 voorbanden en 9 achterbanden) voor een zeer breed spectrum aan motoren: van de kleine 300 cc modellen via de roadstars en motoren met gemiddelde cilinderinhoud tot aan de Supersport motoren.

De Michelin Power RS is vanaf januari 2017 verkrijgbaar bij Motoria SN.